Monday, December 31, 2012

new year...

hye kamoo2 skalian...okeyh,lgi bbrpe jam, minit saat dn detik lgi nk mninggalkn thn 2012,.. wall fb aq pn mmg dh tntulah pnoh dgn wish happy new year, skola, n azam bru.. ske aty la... aq plak mnghabiskan saat2 terakhir ni dgan update blog utk kali yg terakhir... n maybe  entri yg terakhir sblum aq balek hostel...sronok b'cerita dgn kw whai blog, :') aq psrah dgan ape yg akan b'laku esok, kmbali ke kandang msing2...

nothing to say just:  HAPPY NEW YEAR!!!

Saturday, December 29, 2012

aku,kamoo&orientasi...

hye you all...sehat ka?mm..aq tau korng msti x sabo nak naek skola kn?hmmm episod kemuncak ni, hari prtme skola, msti rse mcm x cukup mse nk b'cerita psal cuti skola korunx kn...jumper brad pitt la.. tengok bola kat kedai mamak la.. smpai kene mrah ngan cikgu sbab kelas bising sangat,padan muke!jumpe kawan yg da lme x jupe ..*sbulan je kot* pkwe..haxhaxhax...gedix sungguh!tpi realiti kan?dan mse tu mulerla merungut biler hari first da ade homework,...bgi yg duduk asrama,..wujudla stu penyakit homesick,..habis duit syiling kw..buat telefon mak,..tpi don't worry, semue tu x lme pon..dlam 1 minggu maybe, pstu, smuenye akn okey!da boley gelak smpai nmpak anak tekak...haxhaxhax
 
bgi budax2 yg bru orientasi,hahaha..pdan muke... rsekan ape yg kitorang rse mse mule2 msuk,tpi semue tu x de msalah bgi batch aq, coz skola tu skola bru bukak..haha prasan jadi taiko ar.. bgus semue bgun awal..3:30 pgi da ade yg bngun...*mcam aq mule2 msok* tpi let see.. smpai mne bnde tu semue boley b'tahan...aq sure x smpai sebuln pon..korang da jdi spesis ngan kitorang da nk pukl 6:00 bru bngun...

pstu,kt kelas smbong tido...smpai cikgu masuk,..hoho mse orientasi memang ar.. rse mcam nak b'hnti skola coz x cukop tido..lgi2 pagi2 kat klas..tpi..lme2 korng tido pkol 12:30 mlm pon esok pgi still boley bgun awal macam aq!haxhaxhax..hmm..itula kehidupan budax asrama mcam aq, dahla semue kene buat sendiri tpi x pe..kiter blajar b'dikari...kalo kt rumah nak hrapkan mak jer...wa...lpas sebuln je korng gerenti da pndai b'gaye,..pndang akq senior pon mcm nak x nak je..dulu, mse orientasi, dgan smue orng kw nak senyum  dgan mkck kantin pon kw senyum...keep it up!

biler dpat thu ade pengumuman cuti je..wah!!meloncat kegirangan,...biler time nak balek hostel je,jumpe kwan n then ckap "nak balek rumah"...hahaha..3 hari lpastu,smuenye okeyh!okey2..aq da ngantok,mlam ni,kwan aq x on9...ske aty kw la..apepon aq nak ckap kt budax2 f.1 yg akn msok skola berasrama ni, korng kene KUAT!! kalo x.. x smpai sethun,korng da merengek nk kluar..ala..kes ejek mengejek ni da biasa , klau korang kene, korng buat don't know je..okey?! bye..gud luck!^_^

Friday, December 28, 2012

Strawberi Cinta Full Movie



 
so,...da nengok movie nie?kalo belom tengok,tengok arh...anyway,not bad la...cute giler bile diorng ckap jepun,...kawaiidesune,...>_<  haxhax, aq pon blajar la bhse jepun kt sekola...nak tau mne aq dpat video ni?mm..ade hikmah jugak kawan aq x on9... dapat aq spend mse tengok bende ni
hehehe...sedey tu sedey la jgak biler kawan aq x on9, so... bored...tpi knpe die x on9 ek?hmmm...ade la tu...for your information , aq pon ske strawberi, mm nyum2, slurpp..ok2 sedut balek air liur tu *selekeh nye minah ni*
okey lah!enjoyed <3 aq sure lpas ni rmai yg upload movie ni dlm blog diorang ...anyway, gud night!

Wednesday, December 26, 2012






 1.kawan2....npe tido?hm...knape?bru nak ajak bebual  bosan meyh x de kamoo....hm,..sweet dream okeyh,tido elok2,..gud night ... so,persoalannya!mengapa harus copy paste?bukankah lebih cantek kalau bnde yang ikhlas dari hati?ta faham?okeyla....pernahkah korang copy ayat korang n paste kt shoutmix box blog org lain...lgi2 mse blogwaliking,i hate this,...mule2 bce,...wah...die kte blog aq nice,die kte blog aq best,die kte itu ,ini...hakikatnye,bnde yg sme ditulis kt c.box blog laen,..ape kes?!
kawan2 sekalian,..yang chantex handsome lgi smart tu..(uhuxuhux) *ikhlas* pernah buat?sye tau awak tak mcamtu...bgitau je...knape?trase ke?hm...bgusla,lpas ni jgan buat lgi okey?!

 2.okey...abes citer psal copy paste tu!korang pernah dnga lgu dear john-taylor swift x?for your infomation,lgu tu b'makne buat aq taw!sangat!!! nak tau knpe?coz tjuk lagu ngan lirik lagu die sangat" best" ... kalo kwan2 aq maybe tau knpe lgu tu lgu feveret aq,kan2? tjuk pon boley tau....ok2!luperkan2 tak mau cakap psal ni,...mimpi ngeri yg prnah aq lalui,..dan x kan berulang kembali...,...dear john,..

 3.*tukar topik* so,.. mcm mne cuti?best ka?jgan mentioned brpe hri lagi mau naek skola k? da beli barang sekolah?tak sabo actually nak jumpe kawan2 budax f.1 bru..!!! nak jumpe kawan yg slme ni,cume chat kat fb je...nak jumper cikgu2...rindu nak wat home work la...entah macam mne la agknye tulisan aq nie, setelah sebulan lebih tak bukak buku,..pndai bce lgi tak agaknye?azam?mau jdi pljr yg aktif dalam kokurikulum&kurikulum...sukan?i'll try... ok,gud nite....;)

Saturday, December 15, 2012

masih perlu....





*suke lagu ni*

cara2 blogging yang hanya di copy paste...hehe

 
 
 
Kenapa orang berblog?
what is blogging all aboutGambar di atas menjawab segala persoalan.
Bagi blogger yang baru menceburi dalam dunia blogging, mereka mudah terpengaruh dengan cara blogger lain berblog, atau dengan kata lain, meniru gaya blogger tersebut, lebih-lebih lagi blogger tersebut dalam kategori blogger meletop. Lambat laut blogger baru ni akan cuba mencari cara atau gaya penulisan mereka sendiri dalam berblog setelah lama berblog.
Apa yang penting dalam blogging adalah kandungan yang cuba kita sampaikan.

Paksa diri untuk hasilkan entri berkualiti.
Tak dinafikan, kebanyak blogger baru akan buat entri sebanyak 10 atau lebih sebelum mereka mula mempromosikan blog mereka kepada umum, tapi bagaimana dari segi kualiti? Bak kata pepatah better prepare than repair, maksudnya bila kita mula mempromosi blog kita pada umum, dari saat itu pembaca akan beri pandangan pertama, iaitu kandungan entri kita, adakah berbentuk personal? tip-tip? atau merapu meraban? kalau tidak memuaskan hati mereka, mungkin itu adalah yang pertama dan terakhir..sedih

Bagaimana entri personal boleh jadi entri berkualiti? Entri personal adalah entri yang paling mudah untuk kita hasilkan, sebabnya ia melibatkan diri kita dan berdasarkan pengalaman kita seharian. Apa yang menjadikan entri personal kita tu menarik bila kita jadikan suatu biasa kepada suatu yang luarbiasa. Contohnya, jadikan entri personal  korang seperti bercerita dengan kawan-kawan atau budak-budak kecik, supaya entri personal kita tak bosan atau terlalu serius. Tak salah ambil masa untuk hasilkan entri berkualiti..

Entri lebih bermakna dengan gambar yang berkaitan dengan apa yang cuba kita katakan, seperti blogger meletop yang kita selalu singgah, gambar menceritakan 1001 cerita, mungkin gembira, bahagia atau kesenangan, apa yang masalah dengan gambar adalah akan mudah di copy paste oleh pihak-pihak tertentu, jadi jangan lupa letak watermark nama anda, supaya tidak hilang keaslian sumbernya.
Kenapa pentingnya entri berkualiti?

Entri didalam blog kita adalah seperti buku cerita yang mana tajuk buku itu adalah tajuk entri kita, jadi apa yang membuat orang membaca seterusnya adalah kandungan entri yang berkualiti dan menarik. Entri berkualiti semestinya berinfo dan menarik, mungkin dari segi penyampaian maklumat semasa, ilmu pengetahuan am yang baru, cerita percutian yang boleh jadi rujukan dan lain-lain.
Lebih tepat kalau aku katakan, entri berkualiti adalah nyawa kepada blog kita, kalau entrinya tidak kukuh, maka matilah blog itu. Jadi sebagai blogger yang rajin berkongsi artikel atau pendapat, blog mereka lebih hidup dihati pembaca walaupun jarang update entri yang baru.
Kalau korang tak percaya, pembaca lebih berminat untuk membaca entri yang serius tapi berinfo dan menarik. Pembaca juga tidak tahu intonasi atau nada yang cuba kita sampaikan dalam blog, samaada nada bergurau, sedih atau kelakar, jadi lebih baik straight forward, TAPI kalau sesekali untuk berseloroh apa salahnya, untuk menyedarkan pembaca yang hampir tidur semasa membaca entri korang yang panjang.
 

Wednesday, December 12, 2012

aq budak tak pakai henset!*bangga*

 
 
hey..kamoo yang bace tuh!teruskan bacaan anda ngee...
gembira ha'a memang pon...kenapa?biarlah rahsie,....^_^
------>12.12.12<3
nice date kan?
fuhh!!!kt facebook,rmai gile yg tulis pasal tarikh ni,
apepon...b'syukurlah seban kiter masih diberikan peluang untuk b'nafas dan mnruskan hidup 
~mukadimah~
 
 pelik sangatke kalau remaja x pakai phone?ok, fine, pelik.tapi,...hm...okeyla...straight to point.ija tak pakai phone coz umi x bagi...'ade aq kesah!' bukannye mati pon,kalo x de phone...btul tak?
eh,tak heran tau,korang tayang phone mahal depan ija!*wek!!!*lagipon ija besyukur yg amat sebab umi x bagi pakai phone,nak tau kenapa?adela....;) hehe...abah ija kte,ija ske mencabup dalam facebook...ija buat blog ni pon abah kte mencabup...memang tak dinafikan pon sebenarnye...hehe ^_^
lgi satu,ija ni juga seorang yg tersangatlah 'BERJIMAT' hope korang faham....yela,cer bayangkan ...agaknye kan brape ringgit ija habiskan dut nak beli topup dalam seminggu,hm...duit belanje sekola pon umi&abah yg kasi..okeyla....kepada awak2 yang telah memberi no.phone kat ija or... ber ura-ura nak bagi,*perasan*(sperla..nak bgi die no.phone.erk!)matikan je la hajat korang,lepas pmr pon belum tentu ija ade phone..bile?biler dah ade duit sendiri...msetu,barula ija tayang henset ija yang mahal lagi berjenama..haxhaxhax...betul ape?bile beli dengan duit sendiri,barula rse bende tu berharga..ye tak?hmm....okeyla..tu jer kot,..nak tulis,jumpe di entry yg laen!